• Deklaratë për shtyp e Ambasadës së Francës në Shqipëri

  8 janvier 2015

  Deklaratë për shtyp e Ambasadës së Francës në Shqipëri

  Franca është thellësisht e tronditur nga atentati i ulët që është kryer kundër selisë së gazetës « Charlie Hebdo » në Paris, por ajo nuk t’i nënshtrohet asnjëherë dhunës barbare të terroristëve. Ky atentat është gjithashtu një krim kundër lirisë së shprehjes : shtypi dhe gazetarët në Francë dhe në të gjithë botën nuk do të mund të frikësohen.
  Ambasadori i Francës, Berbard Fitoussi, është prekur jashtë mase nga (...)

  Aktualitete

  • lexo Koncert në Korçë dhe Tiranë

   3 avril 2015

   Koncert në Korçë dhe Tiranë

   Recital: "Florilège Musical Francophone" nga Prof. Rudina Ciko (piano) dhe Z.Kristian Gusho (violinë), student në Universitetin e Arteve në Tiranë. Ky program u konceptua nga Z. Zhani Ciko, i dekoruar me titullin "Chevalier des (...)

   [lexo...]
  • lexo Lufta kundër pastrimit të parave: cikli i tretë i trajnimit

   2 avril 2015

   Lufta kundër pastrimit të parave: cikli i tretë i trajnimit

   Franca është plotësisht dhe më shumë se kurrë në krah të Shqipërisë në luftën kundër pastrimit të parave të pista.

   [lexo...]
  • lexo Inaugurimi i linjës së re Tiranë-Paris

   31 mars 2015

   Inaugurimi i linjës së re Tiranë-Paris

   Me rastin e fluturimit për inaugurimin e linjës së re të kompanisë Adria, e cila lidh Tiranën me Parisin me fluturime direkte, një ceremoni u zhvillua sot në aeroportin e Tiranës në prani të Ministrit të Transporteve, Z. Edmond (...)

   [lexo...]
  lexo Culturethèque

  FRANCA me disa klikime në CULTURETHQUE, portali i kulturës franceze në linjë.

  Diaporama

  Riviera Shqiptare - Deti Jon
  Riviera Shqiptare - Deti Jon
  Kalaja e Krujës
  Kalaja e Krujës
  Paris
  Paris
  Notre Dame
  Notre Dame
  Tirana
  Tirana
  Liqeni i Fierzës
  Liqeni i Fierzës
  Laguna e Patokut, Laç
  Laguna e Patokut, Laç
  Ura e Mesit, Shkodër
  Ura e Mesit, Shkodër

  France Diplo TV

  lexo Letra informuese

  Regjistrohuni te letra informuese e rrjetit kulturor francez në Shqipëri për të marrë dy herë në muaj programin e aktiviteteve të radhës.